Вчерашните протести приключиха към 00.00 часа вечерта, няма задържани лица и груби нарушения на обществения ред. В това увери на брифинг в СДВР комисар Тони Тодоров, зам.-началник на сектор "Охранителна полиция".

Полицията благодари на хората, които с поведението си показали, че продължават линията на нормалните взаимоотношения с контролните органи.

До момента няма подадени сигнали или жалби по районни управления. Снощи нещата протекли по различен начин - с разпръскване на цялото мнозинство по всички кръстовища. Въпреки това полицията била създала организация за недопускане на нарушения, тактика по изчакване и предприемане на действия при сериозни нарушения, каза комисар Тодоров.

14-и ден на протести под прозорците на властта

14-и ден на протести под прозорците на властта

Исканията на протестиращите остават същите

При блокиране на основните кръстовища полицията създала организация за регулиране на пътното движение. Отворихме наблюдения навсякъде с цел недопускане на катастрофи и с цел недопускане на напрежение между протестиращите и шофьорите. Всичко протече нормално и в 00:15 бяха освободени всички кръстовища, увери комисар Тодоров.

"Постоянно се мъчим да водим комуникация, но изключително внимателно се отнасяме към малък брой хора, които са застанали на друго кръстовище. Когато видим, че хората са употребили алкохол, се опитваме да минат нещата по-нормалния ред", подчерта той.

Полицията забелязала в качеството си и на личен интерес в късните часове хора, които са присъствали на протестите да призовават блокирането на кръстовищата да става в по-ранните часове. За това комисар Тодоров още веднъж призова хората да не блокират големите кръстовища и да бъдат малко по-разумни.