Масово сбиване в село Трудовец вдигна на крак и събра полицаи от районното управление в Ботевград и от съседни районни упрваления.

Сигнал за мелето е подаден вчера около 17.20 часа в РУ- Ботевград. Сигналът е за нанесени материални щети на къща в махала „Манастирица”.

Ботевградските полицаи пристигат на място и установяват, че в масовия бой участват твърде много хора, затова се викат и подкрепления от съседни районни управления

Криминално проявен мъж от Ботевград заплашил униформените с брадва, което наложило и няколко пъти служители на реда да стрелят във въздуха предупредително.

При  огледа на местопроизшествието, извършен от служители на ОДМВР-София, са иззети автомобили, брадви, ножове, дървени пръти, бухалка и метална тръба.

При сбиването са пострадали четирима мъже от Ботевград и един от Етрополе - всичките криминално проявени. Един от тях – 33-годишен от Ботевград, е настанен в столична болница с опасност за живота.

Общо за срок до 24 часа са задържани 13 души от Етрополе и Ботевград. 10 от задържаните са мъже, като деветима от тях са криминално проявени.
Три жени също са задържани.

По случая в ОДМВР - София е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.