Камъни, ножове и прашки откри полицията при проверки на зелените площи в т.нар."Триъгълник на властта".

Те са били скрити в храсти на различни места около Народния театър. Проверяват се дори и шахти.

По последна информация на полицията са открити метални тръби, чували с камъни и стъклени бутилки, дървени пръти, два ножа, бойна прашка, 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма. При обход на района е намерена и чанта, пълна с бутилки с течности с различен цвят и остра миризма. 

Проверен е и районът около Министерския съвет, както и палатките на майките от "Системата ни убива".

Огледите и проверките продължават.

Снимка 495461

Източник: БГНЕС

СДВР се готви за три протеста

СДВР се готви за три протеста

Очакват се две заявени и едно нерегламентирано събитие утре

Припомняме, в 64-ия ден на демонстрации срещу властта мерките за сигурност около Министерския съвет, президентството и новата сграда на парламента са засилени заради обявеното т.нар. "Велико народно въстание 2".

Вчера стана ясно, че СДВР се готви за три протеста по едно и също време - на "Системата ни убива", на "Отровното трио" и на "Демократична България".

Снимка 495463

Източник: БГНЕС

Велико народно въстание II

Велико народно въстание II

При засилени мерки за охрана - с недопускане внасяне на опасни предмети

Плътен полицейски кордон е обградил сградата на парламента заради Великото народно въстание 2. На входа откъм Царския дворец, откъдето влизат депутатите, има коли на жандармерията. На бул. "Дондуков" са струпани полицейски коли и служители на реда са готови да се включат в опазването на обществения ред. Пропускателен пункт има до метрото. Пунктове за проверка на граждани има до БНБ и до президентството.

Проверяват се граждани с обемисти чанти. Рано сутринта полицаи направиха проверка и на палатките на движението на майките на деца с увреждания, които са разположени пред централния вход на Партийния дом. В палатките не бе открито нищо съмнително.

Има линейки до източния вход на парламента.

Протестиращите развяват трибагреника и европейското знаме.