За 8.00 часа днес е определено началото на голям антиправителствен протест, озаглавен "Велико народно въстание II", съобщава БНР.

То ще започне в района на триъгълника на властта - на площад "Независимост" между сградите на президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Полицията ще организира контролно-пропускателни пунктове, на които ще се проверяват хората, които идват на протеста. МВР предприема засилени мерки за охрана, за да не допуска на протеста да бъдат внесени опасни и забранени предмети. Това обяви комисар Радослав Стойнев от Охранителна полиция в СДВР. Той уточни, че ще бъдат проверявани обемисти багажи и лица със съмнително поведение.

Междувременно от МВР обявиха, че не използват представители на частни фирми за охрана, каквито публикации се появиха в интернет. Комисар Радослав Стойнев апелира гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред. А ако забележат лица или групи с явни намерения да извършат груби нарушения, да подадат сигнал до полицейските органи.

От "Отровното трио" адвокат Николай Хаджигенов предупреди участниците в протеста, че по време на свиканото на 10 септември Велико народно въстание II ще има много провокатори, които ще се стремят да предизвикат конфликти и насилие, но демонстрантите трябва да странят от тях.

Протестиращи седнаха на една маса

Протестиращи седнаха на една маса

Призовават да не се допускат полицейско насилие и провокации

А в случай че няма къде да се оттеглят встрани поради многото хора, мирните протестиращи са посъветвани от адвокат Хаджигенов просто да седнат на земята.