Днес се е провела среща с участието на основната част от гражданските сдружения и политически партии и движения, които вече 62 дни са част и подкрепят протестите с искания за оставката на кабинета на Бойко Борисов, оставката на главния прокурор Иван Гешев и за възстановяване на парламентарната демокрация чрез предсрочни и честни избори.

В срещата са участвали: Отровното трио, представители на партиите Единна народна партия, Демократична България, Движение България на гражданите, ВОЛТ, ПП Свобода, ПП Възраждане, Българска социалдемокрация - Евролевица, АБВ, както и на сдруженията: Боец, Зелен Младост, Изправи се БГ, НГИ "Системата ни убива", ОССО, както и Ренета Инджова, архимандрит Дионисий Стобийски, ген. Димитър Шивиков, Петър Недевски, Коалиция "Ние, Гражданите" и други

"Категорично заявяваме, че всички заедно сме непоколебими в усилията си и призоваваме да не се допуска полицейски произвол и насилие, както и опити за провокация, организирани от управляващите, с цел да се дискредитира мирния граждански протест.

Сблъсъци между полиция и демонстранти на протеста в София
Обновена

Сблъсъци между полиция и демонстранти на протеста в София

Десетки ранени и задържани, стотици бомбички и други предмети полетяха към полицията

"Не допускайте да се повтори "кървавата сряда" на Борисов и Гешев!", завършва възванието на организациите, преди обявения утре голям протест пред Народното събрание.

Отровното трио пише до ЕК и посланиците от ЕС и САЩ

Отровното трио пише до ЕК и посланиците от ЕС и САЩ

Ерозират и системите за сигурност на страната и правят и Алианса уязвим