Протестиращите призоваха ГЕРБ и коалиционните им партньори да не им изпращат повече провокатори, които да се "мъчат да ги разединяват".

На брифинг от блокирания площад "Орлов мост" демонстрантите определиха възрастната жена от сутринта "като провокатор" и като средство да се получи скандал и да отделят протестиращите от основните им искания - оставка на Борисов, на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите са готови да останат на "Орлов мост", докато няма оставки. Решени са да постигнат своята цел.

Протестиращите са категорични, че не бият баби. 

Петър Кърджилов няма повдигнато обвинение, но за сметка на това е задържан за 24 часа в Първо районно полицейско управление. Адвокат Александър Кашъмов официално е поел неговата защита и нямало подадена жалба срещу Кърджилов. Огромна част от гражданите били солидарни с протестиращите и им носели храна и вода, като никога не е имало агресия.

Протестът щял да стане все по-плажен, недоволстващите разчитали на камерите

Протестът щял да стане все по-плажен, недоволстващите разчитали на камерите

Според политолога Димитър Димитров протестът няма да набере сила през септември

Протестиращите заявиха, че СДВР и полицията са просто един изпълнител, който трябва да охранява протеста и да изпълняват задълженията си. Откровените неистини, които казват, че е затруднена комуникацията с протестиращите не отговарят на истината, а е провокация от началници, които са назначени от Борисов на тази служба, категорични са демонстрантите.

"Полицаите ни подкрепят в по-голямата си част, тъй като и те се пържат на същия огън, на който се пържим и ние, до който огън ни докара Борисов и неговото управление", коментираха те и се определиха като "добри хора".

Протестиращите са категорични, че полицията ще разговаря с тях само в присъствието на медиите.

Палатките в центъра на София остават

Палатките в центъра на София остават

Преговорите със СО за пускане на отделни линии от градския транспорт бяха без успех

Председателят на Движение България на гражданите (ДБГ) Димитър Делчев заяви, че протестите са по-издръжливи от Бойко Борисов. "Орлов мост" и Министерски съвет са блокирани от господин Борисов и господин Гешев. Докато те не си подадат оставката, те ще останат такива, подчерта Делчев.

Протестиращите заявиха, че разполагат с информация, че някой със сила ще разтури протестния лагер.