Днес сутринта при щателни проверки на Националния стадион "Васил Левски" преди днешното дерби, полицията е открила осем големи ракети и множество димки с дистанционно управление, които са били иззети. Това съобщи на брифинг главен инспектор Иван Георгиев, началник на сектор "Масови мероприятия" - СДВР. Според него, тези ракети, които са от типа писалки, някои от които са с 380 изстрела, а други с 300, могат да нанесат както материални щети, така и физически наранявания. 

Въпреки предупрежденията, отправени ясно по време на проведена среща миналата седмица между представители на двата клуба и техните привърженици, да се избягва внасянето на пиротехнически средства, които да провокират напрежение по време на спортното събитие, въпросните ракети са били открити. Главен инспектор Георгиев заяви, че внасянето на такива предмети може да се разглежда е предпоставка за провокации и конфликти. Според него въпросните пиротехнически изделия са достаъчни за да може да се изстрелват цяло полувреме.

Следва преглед на записите на камерите на стадиона, за да се уточни кога и как са внесени пиротехническите изделия.  Сава ясно обаче, че пет от камерите на стадиона не работят.

По-рано днес "Левски" и ЦСКА се обединиха с призив към феновете - да не хвърлят ракети и бомби, които биха застрашили живота и здравето на зрителите на Националния стадион.