Органите на реда във Велико Търново разследват побой на пътя.

Случаят е от вчера, 29 април. Побоят е заснет от случайни свидетели, а видеото светкавично се разпространи в социални мрежи, предизвиквайки силно обществено недоволство.

Автор на клипа е Мария Йотова. Пред bTV тя разказа по-подробно обстоятелствата около инцидента.

Според версията на младата шофьорка побоят е предизвикан от водач на джип с регистрация от София. Той очевидно карал с висока скорост. "Не го видях, защото той фактически летеше отдолу и когато се включих от завоя, той ме изпревари, като направи тройно изпреварване".

Мария застигнала джипа на червен светофар, когато шофьорът вече бил спрял и спорел с друг водач. Оказва се, че свадата започнала по-рано, именно заради високата скорост, с която се движел джипът. На светофара мотоциклетистът спрял пред автомобила, за да му препречи пътя. Мотористът, който е гражданин на Великобритания, слязъл от мотора и започнал да ръкомаха и да се опитва да обясни на английски, че не трябва да се движи по такъв начин. Тогава шофьорът на джипа излязъл от колата и започнал на налага другия човек. Той го повалил на земята и започнал да го рита.

"Не успях да снимам целия бой, защото бях сама и ме беше страх... Но въпросният човек изложи всички движещи се по ул. "Магистрална" на опасност, движейки се с превишена скорост... Накрая човекът, който се осмели да му направи забележка, беше пребит от него", посочи жената.

Цялата свада продължила не повече от 30-40 секунди, обяснява още Мария, допълвайки, че към момента на свадата тя е била сама в колата и не е имало какво да направи, освен да снима. По думите ѝ наоколо имало и други хора, но те също не предприели нещо, така че да предотвратят побоя.

След публикуването на видеото, властите се самосезират по случая. Агресивният водач в свадата вече е установен, връчена му е призовка и предстои да бъде разпитан. На видеоклипа ясно се вижда номер на джипа.