За летния сезон са разработени нови маршрути и места, на които полицията да следи за нарушители. Закупена и е нова техника, която да следи за режима за скоростта и ще бъде разположена на места с интензивност на движението. Това заяви заместник-главен секретар на МВР Станимир Станев по време на участието си в Комисията по туризъм в Народното събрание.

Има една добра практика за полицейско сътрудничество в рамките на ЕС. Полицейски екипи ще бъдат разположени в Несебър, Приморско, Златни пясъци и Балчик. Ще бъде създадена и организация за безопасността на движението и нормална пропускателна способност по пътищата по цялата републиканска пътна мрежа.

Предлагат спиране на камионите над 12 т. през лятото по участъци от магистралите

Предлагат спиране на камионите над 12 т. през лятото по участъци от магистралите

Става въпрос за периода от 15 юни до 11 септември

По места ръководствата на ОДМВР в Добрич, Варна и Бургас са провели срещи с кметовете, за да получат информация за евентуалния брой чуждестранни туристи и тяхната народност. Рисковете за нашите и за украинските туристи се анализират всяка година. За тази година във връзка с войната в Украйна била направена работна среща и била създадена работна група между всички заинтересовани служби. Целта била да се намали посегателството върху имуществото на украинските бежанци.

Създадена и е организация за пропускане на граничните пунктове. Има възможност за командироване на служители на граничните пунктове, ако е необходимо и засилване на мобилните гранични проверки. Украинските граждани влизат при облекчени условия, създадена е много добра областна организация за издаване на удостоверения за временна закрила.

Проданов успокоява, че Черно море е спокойна и сигурна зона за туристи

Проданов успокоява, че Черно море е спокойна и сигурна зона за туристи

Той е умерен оптимист за летния сезон

Ще бъде направен профил на украинските бежанци на възраст от 18 до 65-годишна възраст - на хора, които подлежат на мобилизация в Украйна и по една или друга причина влизат в България. Над 95 000 към днешна дата са регистрираните украински бежанци в България, като тенденцията е за намаляване.