При ареста на Пламен Куцаров на 22 януари, най-вероятно полицията не е спазила всички процесуални действия и има някаква вина за смъртта на задържания.
Това съобщи генералният комисар на МВР Павлин Димитров в ефира на БТВ.

Припомняме, Куцаров почина, след като бе задържан от полицията и бе подложен на  детектор на лъжата по обвинение, че е участвал в група за отвличания.

Според близките му той е починал от задушаване, вследствие поставената му качулка от полицаите.

Павлин Димитров заяви, че тази мярка принципно не е разрешена от закона, но често се прилага по желание на задържания, в случай, че той иска да скрие лицето си по време на ареста.

Генералният комисар на МВР съобщи още, че разследването по случая със смъртта на Куцаров продължава и потвърди, че ареста му няма нищо общо с разстрела в столичния кв. „Люлин" и смъртта на Йордан Цонков с прякор Джиджи".

Ден след смъртта на Куцаров и Джиджи градският прокурор Николай Кокинов коментира, че е възможно между двата случая да има някаква връзка.

Разследващите проверяват и версията Куцаров и убитият в Люлин Джиджи да са съучастници в отвличането.

Смъртта на Куцаров бе повод Миков да отстрани ръководството на Дирекцията за борба с организираната и тежката престъпност и назначаването на Станимир Флоров за нов ръководител на звеното.  

Вчера министър Миков коментира, че случаят със смъртта на Куцаров налага много изводи и действия, както и промени в подготовката, обучението и прочита на нормативните актове.

Комисар Павлин Димитров потвърди, че разследването по случая продължава.