23-годишният Кирил Тодоров вече излиза от комата, в която изпадна след инцидент в дискотека в Студенски град. Той обаче е с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки че е свален от апаратната вентилация, продължава да е в тежко състояние.

Той е в увредено, но стабилизирано състояние. С добър темп на възстановяване, като на този етап не се налага оперативна намеса, информираха от Окръжна болница Нова телевизия. Кирил е с амнезия за целия ден на инцидента, което обаче е нормално според лекарите за неговото състояние.

Днес ще се решава дали да остане в реанимация или да бъде изведен за лечение в неврологичното отделение на болницата.

Припомняме, пред дискотека „Плаза“ в кв. „Студентски град“ Кирил Тодоров бе открит от минувачи в безпомощно състояние. Инцидентът е станал около 4 ч. сутринта миналата нощ. Помощ му е указал боксьорът Кубрат Пулев.

Прокуратурата разследва побоя в „Плаза” с неизвестен извършител

Прокуратурата разследва побоя в „Плаза” с неизвестен извършител

Предстои и съдебно-медицинска експертиза

Ръководителят на 7 РПУ Ани Петрова информира, че на този етап няма задържан за случая. Полицията издирва свидетели на инцидента, които да бъдат разпитани. На записите, обясни Петрова, се вижда как охраната го извежда от едното в другото помещение и навън, вече пред дискотеката, когато Кирил Тодоров остава сам, той пада.

Вчера един от охранителите е задържан и разпитан, след което е пуснат, заради липса на доказателства. Охранителят е с криминална регистрация от 2011 г. Ани Петрова заяви, че няма основания на този етап за задържането му, както и на други от охраната на заведението. Разследващите събират в момента доказателства.

Според близките на пострадалия Кирил Тодоров е бит от охранителите, след като охраната тръгва да го извежда от дискотеката. Братът на пострадалия заяви, че следите от бокс по главата на Кирил говорят категорично за това, че той е пребит. Такива наранявания не могат да се получат при падане.