Полицията в Сливен задържа 41-годишен мъж, който днес, малко преди 19:00 часа е счупил стъклото на банков офис в центъра на града.

По данни на прокуратурата извършителят е криминално проявен. Той е многократно осъждан, включително и за извършени грабежи. На място се извършва оглед за нанесени и други материални щети. Работата по случая продължава, разпитани са свидетели.

По информация на "Нова телевизия" 42-годишен мъж след като счупил прозорец на банковия клон успял да влезе. Алармата се задействала и пристигналите на място охранители и полицаи успели да го задържат преди да обере клона

Интересното е, че в Сливен не за първи път се случва такъв инцидент. Преди десетина година там имаше отново неуспешен опит за обир на банка, а този град е и емблематичен с един от редките случаи на обири с взимане на заложници в българската крими история. През март 2011 година 27-годишният Стефан Стефанов влезе в клон на "Инвестбанк" в Сливен, за да го ограби, като простреля охранител и държа няколко часа служители на банката като заложници.