В Областната дирекция на МВР във Велико Търново е образувана преписка във връзка със сигнала на Иво Мирчев относно спор за паркиране в района на крайпътно заведение на околовръстния път на града.

Предприетите действията от полицията целят да се изяснят обстоятелствата около спора за паркиране.

Към момента властите са установили двата автомобила. Припомняме, от снимките на блогъра в социалните мрежи ясно се виждаха номерата на двете коли. Те са със варненска регистрация и почти идентични номера.

Полицаите са установили и собствениците, и ползвателите на колите.

Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят активно по цялостното изясняване на случая, уверяват още от полицията.

Коли и охрана "затвориха" заведение за бързо хранене

Коли и охрана "затвориха" заведение за бързо хранене

Случката се разиграва във Велико Търново

Припомняме, в социалната мрежа "Фейсбук" блогърът Иво Мирчев обясни случая подробно. Той започна иронично с думите: "Мислите си, че мутрите са изчезнали? Или МВР се бори с тях?"

Според поста на Мирчев той и 7-годишният му син пътували по околовръстния път на Велико Търново, когато спрели в крайпътно заведение. Тогава блогърът видял, че на паркинга на заведението няма нито едно място за паркиране, всичките места били заети от 2 автомобила. В същото време ресторантът бил заобиколен от "7-8 мутри". "Явно шефът яде вътре", пише още Мирчев.

Тогава той отворил прозореца на автомобила си и помолил един от охранителите да премести едната кола, така че да освободи място за паркиране. Вместо съдействие, той получил отговор "да изчезва да не стане лошо".

Тогава Иво Мирчев направил снимките и подал сигнал в полицията. Патрул обаче така и не дошъл. "Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят. Полиция не дойде. Обаждането на 112 бе безсмислено", пише още Иво Мирчев.

След като охранителите заобиколили автомобила му, той ги посъветвал да бъдат внимателни, защото заведението има камери на паркинга. До 20 секунди те се били "изпарили" от мястото.

Мирчев допълва и подозренията си, че охранителите най-вероятно се респектирали от 7-годишния му син, който казал, че не иска да вижда мутри.

Случаят бързо се разпространи в социалните мрежи и предизвика вълна от обществено недоволство. Ден по-късно случаят вече се разяснява и от компетентните власти.