Специализирана полицейска операция по неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение бе проведена на територията на градовете Дупница и Благоевград.

Акцията е ръководена от криминалисти от ОД МВР-Благоевград съвместно с прокурори от Окръжна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на проведената операция в Дупница са задържани двама перничани - К.Б. на 32 г. и К.П. на 30 г., непосредствено след сделка за придобиване на марихуана.

Криминалисти задържали снощи в Благоевград четиримата дилъри, членове на организираната престъпна група. Те са инициали К.Х. на 38 г., А.С. на 29 г., Г.М. на 41 г. и А.У. на 30 г. и четиримата са криминално проявени.

При обиските в три жилища и два автомобила, ползвани от задържанити са иззети сумата от 8 000 лева, 200 грама суха маса канабис, 5 грама амфетамин, 5 саксии с канабисов разсад и електронна везна за размерване и дозиране на наркотици.

Криминално проявените са задържани с прокурорско постановление, а на 38-годишния К.Х., който е осъждан за подобни деяния, е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.