Окръжният съд в Пловдив реши да остави за постоянно в ареста бизнесмена Емил Власов, обвинен за данъчни измами и пране на пари.

Припомняме, Власов беше задържан при спецакция на ДАНС. В хода на акцията органите на реда откриха 100 тона нелегално гориво в 4 бензиностанции на територията на Пловдив и Харманли. В последвалите обиски и претърсвания полицаите откриха и недекларирана валута на стойност близо 2 млн. лв. Голяма част от парите са били съхранявани в трезор на жена, която също е задържана.

Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред апелативните магистрати, съобщи БНТ.

С мащабна спецакция борят незаконните горива в страната

С мащабна спецакция борят незаконните горива в страната

На територията на Пловдив, Хасково и Бургас, са задържани 10 човека, 100 тона гориво, множество цистерни и близо 2 млн. лева

Припомняме и че в хода на акцията бяха иззети множество цистерни и тежкотоварни автомобили, доставящи въпросните нелегални горива. Бяха намерени и заровени в земята цистерни, съдържащи горива без установен произход, които са били укривани от органите на митниците и НАП при извършването на регулярни проверки.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които двамата са обвинени, е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 200 000 лева. За укриването на данъчни задължение е предвидена и конфискация на част или цялото имущество на виновния.