Двамата пътни полицаи А.И и И.П., обвинени за взимане на подкуп остават в ареста. Това реши на днешното си заседание Апелативният съд - София, съобщават от прокуратурата.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че подсъдимите са извършили това, за което са обвинени. Съдът посочи, че няма опасност двамата да се укрият при изменение на мярката, но подчерта възможността те да извършат друго престъпление.

На 17.11.2022 г. А.И. и И.П. в качеството им на длъжностни лица, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение, поискали от различни лица парични суми, които не им се следват. Престъпното деяние било извършено на разклона за гр. Разлог, в района на с. Долно Осеново и в кв. "Ораново" в гр. Симитли.

Обвиняемите бяха задържани в София на 24-и ноември от служители на "Вътрешна сигурност". Служителите са в системата на МВР от 15 години. Единият е на 37 - който е старши по наряд, другият на 42 г.

Полицаите отричат да са взимали пари. По думите им акцията срещу тях е защото са изпълнявали добросъвестно задълженията си.

Ако бъдат признати за виновни ги грози наказание затвор от 3 до 10 г., лишаване от права да упражняват определени професии и глоба до 20 000 лв.

Припомняме, че двамата пътни полицаи бяха задържани миналата седмица за взимане на подкуп.

Дават на съд двамата катаджии, хванати с подкуп в Благоевградско

Дават на съд двамата катаджии, хванати с подкуп в Благоевградско

Съдът им наложи мерки "задържане под стража"