Постоянно задържане под стража - това постанови Окръжният съд във Видин за рецидивиста, който бе уличен в грабеж и побой над 94-годишната Емилия Бузова.

Припомняме, престъплението бе извършено на 15 октомври в дома на жената, която е била пребита почти до смърт. Престъпникът е бил забелязан от съсед, а след това е задържан от полицията. След 24 часа е бил освободен поради липса на доказателства.
Това наложи случаят да бъде разпространен от роднини чрез медиите, за да получи гласност и полицията да си свърши работата.

При проверка на Окръжната прокуратура бяха установени пропуски и от страна на разследващия полицай, и от страна на наблюдаващия прокурор. Както вчера адвокат Марин Марковски заяви, самото обвинение не е формулирано правилно.
Повторното разследване доведе до арест на 42-годишния мъж от Белоградчик.

За престъплението е уличен 42-годишният рецидивист Петър Петров. Той е от Белоградчик, но живее във Видин. Криминално проявен, с множество присъди за кражби.

Пред съда той заяви, че побоят на жената е нанесен от доведения му син, а той само пазел откраднатите от дома й вещи.

Наложената му днес мярка може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

Служебният защитник обяви, че ще настоява за промяна на по-леката мярка "домашен арест" с мотива, че Петров е болен от туберкулоза.