42-годишният Александър Стоянов, който заля съседа си с киселина, остава в ареста с постоянна мярка за задържане, съобщава Moreto.net като се позовава на информация от в. „Позвънете новини".

Преди дни той е бил освободен под парична гаранция от 5000 лв. Вчера обаче състав на Варненския окръжен съд е преценил, че паричната гаранция трябва да се отмени, тъй като има опасност 42-годишният варненец да извърши ново престъпление.

Стоянов не е осъждан до момента.
Малко преди полунощ на 6 септември обаче, той заля с изгаряща течност лицето на своя съсед - 52-годишния Пламен Дончев.

Скандалът между двамата възникнал заради усиления звук на телевизорав дома на Стоянов, който гледал екшън. Дончев го помолил да намали звука. След като филмът свършил, Стоянов застанал пред вратата на опонента си подготвен - със съд със сода каустик, която без обяснения направо плиснал в лицето му.

По-късно стана ясно, че преди време Стоянов бил пребит и затова се снабдил със сода каустик - за самозащита. В случая той я използвал за отмъщение.

В момента лечението на 52-годишния Пламен Дончев продължава, а офталмолозите се борят, за да спасят зрението му. Те са категорични, че този тип изгаряния са много тежки и изходът не може да се прогнозира.