Осем души са арестувани при конфликт между два рода в Кричим. Органите на реда са предотвратили разрастването на конфликта, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 18.00 часа снощи е получен сигнал, че пред поликлиниката в града са се струпали множество хора. В лечебното заведение по това време бил доведен за преглед 16-годишен с повърхностна порезна рана в областта на гърба. След като е бил прегледан, младежът е бил освободен. На излизане от сградата го посрещнали негови близки. Чакали го обаче и роднини на нападателя му – 58-годишен негов съсед.

Представителите на двете фамилии започнали да крещят и да си разменят закани за саморазправа. Някои от тях носели и различни селскостопански сечива. Пристигналите на място униформени от Районно управление-Стамболийски потушили конфликта.

Двама от инициаторите – на 35 и 36 години, били арестувани. По това време постъпил сигнал, че всичките прозорци на къщата им са изпочупени. Към мястото били насочени допълнителни специализирани полицейски сили. Те арестували 58-годишният нападател на 16-годишния младеж, както и още петима мъже на възраст между 19 и 41 години.