Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители, съобщават от прокуратурата. Причината е, че те в качеството си на такива поискали и приели дар, за да не извършат действия по служба. За единият от тях престъплението е извършено в условията на продължавано престъпление и касае серия от случаи.

Разследването е започнало още през месец ноември 2021 година под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна, по материали на Дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР.

В хода на разследването било установено, че в периода от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. (52 г.) многократно поискал и взел подкуп от граждани, за да не извърши свои служебни задължения и да не ги санкционира за различни нарушения. Сумите, които вземал, били между 100 лева и 180 лева.

Неговият колега - П.Н. (41 г.), приел сумата от 40 лева, за да си затвори очите за извършено от водач нарушение.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, задържане под стража, спрямо двамата полицаи.