Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж. Повдигнато му е обвинение за измама с фалшиви пари, съобщават от прокуратурата.

В началото на април 2024 г. обвиняемият договорил с жител на гр. Габрово покупка на два мотоциклета, която да се извърши на територията на общ. Велико Търново. При извършването на сделката той платил с 16 банкноти евро с номинал от по 500 евро - общо 8 000 евро /равняващи се на 15 700 лв/, които се оказали фалшиви.

По случая, под ръководството на Окръжна прокуратура град Велико Търново, било образувано досъдебно производство от РУ-Велико Търново за извършени престъпления по чл. 209, ал. 1 и чл. 244, ал. 1 от НК - измама и прокарване в обръщение на подправени парични знаци.

Извършителят на деянието е установен. Д.Й. е криминално проявен. Той е осъждан ефективно. Според прокуратурата измамата е извършена при условията на опасен рецидив.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Велико Търново обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Действията по разследването продължават под наблюдение на ОП-Велико Търново.

Хванаха фалшиви банкноти по 500 евро в Хасково

Хванаха фалшиви банкноти по 500 евро в Хасково

26-годишна жена се опитала да ги пробута в казино в града