37-годишен мъж е привлечен като обвиняем за разпространение марихуана на стойност 300 365 лв, съобщиха от държавното обвинение.

Извършителят с инициали П.И., е обвинен, че на 28 ноември без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, с общо нетно тегло 15 018 грама, на обща стойност 300 365 лв.

Наркотичните вещества са в особено големи размери, а това е престъпление по чл. 354а ,ал.1 от Наказателния кодекс, посочват от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Припомняме, че вчера полицията в Стара Загора залови 30 пакета с марихуана по време на специализирана акция. Наркотикът е бил открит в автомобил, шофиран от служител на агенция "Митници". 

Хванаха митничар с 30 пакета марихуана

Хванаха митничар с 30 пакета марихуана

По време на специализирана акция на полицията в Стара Загора

От там уточняват, че на 28 септември, около 17:00 часа, на входа на гр. Стара Загора, патрулен автомобил спрял за рутинна проверка товарен автомобил, марка "Ситроен Берлинго". Колата е била управлявана от П.И. Полицаите претърсили автомобила и открили 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Обвиняемият П.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Действията по разследването продължават.