Пожарният автомобил, който беше изпратен да изгаси горящото заведение на плажа на къмпинг "Смокиня", не е бил празен. Това заявиха от Управителния съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец".

Според синдикатите пожарната кола е била пълна и обратното твърдение било абсурдно. Водата в една пожарна се изхарчвала за 2-3 минути, след което колите били презареждани.

Според тях основният проблем бил в липсата на достатъчно служители, както и неефективното им използване от страна на ръководството на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас (РДПБЗН - Бургас).

Синдикатите са съпричастни към собствениците на изгорялото заведение, но и призовават да не се насажда омраза сред обществото към професията.

Заведение на плажа къмпинг "Смоникя" изгоря до основи

Заведение на плажа къмпинг "Смоникя" изгоря до основи

Говори се за умишлен палеж

Припомняме, през нощта на 12 юни заведение на плажа на къмпинг "Смокиня" изгоря до основи. Заведението се намирало в непосредствена близост до караваните на къмпингуващите хора. На мястото е била изпратена пожарна кола. По-късно свидетелите на случилото се сигнализираха, че пожарната кола, която отишла на мястото, всъщност била празна и нямала в резервоара си вода, с която да изгаси бедствието.