58-годишен мъж бе пребит до смърт в монтанското село Габровница, информира БиТиВи.

Около 23:00 часа на 15.07.2023 г. в ОДМВР-Монтана е получен сигнал за сбиване в село Габровница и мъж в безсъзнание. Пристигналите на място екипи на полицията и спешна помощ установили смъртта на лицето. Станало ясно, че мъжът е починал в резултат на нанесен побой.

След разпит на свидетели били задържани извършителите на побоя - двама местни жители на 18 и 28 години. Единият от нападателите е настанен в болница в Монтана.

До сбиването се стигнало след отправени неприлични реплики от страна на нападателите към семейството на починалия. Двамата побойници нанесли удари с предмет на 58-годишния мъж, причинявайки смъртта му.

По случая е образувано досъдебно производство, а по-късно от прокуратурата съобщиха, че са събрани доказателства за съпричастността на 28-годишния Л.А. за извършеното престъпление. При проведения разпит той е дал обяснения по обвинението и се е признал за виновен.

С постановление на прокурор същият е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа, но не е приведен в следствения арест, тъй като понастоящем здравословното му състояние налага да остане на лечение в болнично заведение. На лицето се осъществява физическа охрана от служители на затвора пред стаята, в която е настанен, тъй като има реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, както и да възпрепятства разследването.

Мъжът вече е осъждан за извършени престъпления от общ характер, а и настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Пребиха до смърт мъж във Врачанско

Пребиха до смърт мъж във Врачанско

Извършителите на побоя са задържани