Кметът на варненското село Тръстиково Лъчезар Лазаров е бил пребит снощи, съобщава БНТ.

Побоят му е нанесен заради забележка, която той отправил към свой съселянин, че кара автомобила си с висока скорост в населеното място.
Лъчезар Лазаров е подал жалба в полицията. Започва разследване по случая.

Кметът се прибирал към къщи около 20.00 часа, когато край него "прелетяло" БМВ-то на 27-годишния Димитър Янев. Лазаров възмутен размахал ръка, за да го спре. Колата го подминала, но след няколко метра спряла.

"Той излезе от колата, започна да ме псува, да ме обижда. Вика: Сега ще те унищожа, ще те пребия. В тоя момент той посегна да ме удря, аз се отдръпнах. В тоя момент пристигат още две коли, които са негови приятели", разказва кметът на Тръстиково.

От втората кола излязъл едър мъж, който също започнал да удря кмета. Нападателите не спрели да сипят заплахи към Лазаров. Едва когато кметът се опитал да набере номера на полицията по мобилния си телефон, побойниците си тръгнали.

Кметът споделя, че е имало оплаквания срещу Янев.
"Да, имал съм оплаквания, да. Лично майките, защото са с малки деца, идват и ми казват: Лъчо, кажи му, но той не възприема."

Димитър Янев не е открит за коментар. Близките му твърдят, че не е в Тръстиково, и отказват да бъдат снимани. В селото говорят, че Янев се занимава с тъмни дела, и се страхуват да говорят пред камера. Особено след като Търкала и компанията му посегнаха на кмета.

Днес Лъчезар Лазаров подаде жалба в полицията. От там съобщиха, че е образувана проверка - за нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице.