Полицаи от РПУ-Пирдоп заловиха двама братя, пребили собственик на бензиностанция в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът се разиграл вчера следобед. Служител на бензиностанцията съобщил в полицията, че непознати пребили неговия шеф и избягали.

Пристигналите минути след сигнала полицаи заварили линейката да откарва окървавения мъж в МБАЛ "Св.Анна"-София.

Изплашеният работник не могъл да помогне особено на служителите. Той само разказал, че двамата извършители дошли с червена кола, извикали собственика и го пребили отвън. Случката се разиграла за няколко минути.

Полицаите незабавно реагирали и завардили изходите на града. Уведомени били и съседните РПУ-та. Първоначално служителите помислили, че побоят станал заради неуредени бизнес-отношения.

Междувременно се изяснило, че два часа преди инцидента на кръстовище в Златица потърпевшият и единият побойник (П.Г. 34 г) се засекли с колите и си разменили обидни реплики, като за малко не се сбили.

Впоследствие П.Г. споделил с брат си и двамата решили да отидат на бензиностанцията и да се саморазправят с опонента си.

П.Г. и Г.Г. го повалили на земята и го блъскали с юмруци и ритници. След побоя се качили на колата и избягали.

Скоро след това били установени от полицаите и доведени в РПУ.
Снети са им обяснения.

Според лекари състоянието на 43-годишния А.В. е тежко. Вследствие на побоя потърпевшият получил фрактури на лицевите кости.

По случая се води дознание. Уведомена е местната Районна прокуратура.