Петър Кърджилов, бивш ПР на община "Младост", а и на БАН, е бил пребит само седмица, след като е пуснал писмо до Европейския парламент е и получил отговор от г-жа Клеър Дейли. Това написа в социалната мрежа Фейсбук бившият зам.-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова. Петър Кърджилов и в момента се изявява като говорител на Десислава Иванчева, която бе отстранена от поста си след повдигнато обвинение за подкуп.

Боят е станал в центъра на София - в градинката пред Националния дворец на културата в събота на 17 октомври. За него съобщи и самият Кърджилов, като обвини за поръчката главния прокурор. Въпреки че наблизо е имало полицаи, други младежи са му помогнали. Също така те са завели и двама от нападателите до полицаите, които обаче са ги пуснали да си ходят. 

"В събота вечерта бях нападнат от група 16-17 годишни младежи с бръснати глави при НДК. Наобиколиха ме в засада като изкачих стълбите на подлеза пред централния вход. С тях имаше момиче, което твърдеше, че съм я заглеждал и обиждал - замаскират поръчката за нападението над мен като битова свада! Нищо такова разбира се не съм правил, но те изобщо не слушаха, а ме нападнаха директно. Развиках се, успях донякъде и да се защитя като ударих двама-трима", написа Кърджилов.

Полицаите са му казали да се прибере и на другия ден да подаде жалба в 4 РПУ. Според обяснението на Кърджилов той ще подаде жалба, когато се закрепи физически, тъй като е със счупена фибула на десния крак, пукнато ребро и други щети.

Той моли, ако някой гражданин да отиде в 4 РПУ и да поиска със заявление записите от камерата, която снима към подлеза от страната на пилоните, за да не бъдат изтрити. 

Припомняме, Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, за които се твърди, че тя била взела като подкуп според прокуратурата.