Пребиха журналист и оператор от TV7, съобщиха от телевизията.

Екип на TV7 беше нападнат и пребит в Перник, а техниката на медията потрошена. Екипът, който е от предаването "Жега", бе в града, за да разследва търговията с наркотици, допълниха от телевизията.

Със скрита камера подставен човек засне уговаряне на покупка на амфетамини. Екипът на "Жега" е действал по сигнал на т.нар. "зелени барети" - неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри.

По време на снимките в нощно заведение единият от операторите на телевизията беше атакуван безпричинно от четирима души, въоръжени с бухалки и боксове. Представителят на телевизията е с пукната кост на дясната ръка, съмнения за фрактури на челюстта и няколко шева на крака.

Хванаха петима за побоя над екип на TV7
Още...

Полицията образува незабавно разследване. В момента се издирва управителят на заведението, известен с прякора Кинтата. Именно той беше посочен от информаторите като основен наркодилър в Перник. Полицията в Перник издирва също четиримата гардове.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е изпратил SMS на Любомир Огнянов - водещ на предаването "Жега", в който уведомява, че се работи по случая.

Самият Огнянов заяви, че такава агресия няма и в Афганистан. „Крайно време е държавата да си вземе държавата в ръце и да се пребори с такива боклуци", добави той.

Разследването започва по сигнал на няколко момчета от Неправителствената организация "Зелени барети", които работят за прочистването на града от наркодилъри. Те обяснили на екипа на "Жега", че собственикът на една от дискотеките с прякор Кинтата от 20 години необезпокояван продава дрога.

Със скрита камера журналистите отишли в заведението и уговорили да си купят наркотици. След това момче от "Зелените барети" се обадило на тел. 112 и подало сигнал в полицията, като предупредило, че журналисти ще влязат в дискотеката.

Там сякаш ги очаквали и ги пропуснали без проблеми. Минути по-късно започна страшно меле - хвърчаха маси, столове, чаши. Никой обаче не докосна нито мен, нито оператора, каза Огнянов.

Двамата били нападнати, когато тръгнали към паркинга, за да се качат в автомобила си.

"Усетих удар с бокс в бъбреците, както и още няколко удара. Но това беше нищо в сравнение с боя, който понесе операторът. Него буквално го прегазиха" - разказа Любо.

Боят продължил само няколко минути, след това всички се разбягали, а на мястото пристигнали 4 патрулки.