Софийски градски съд остави в ареста тримата обвинени за нападението на 28-годишния Метин.

Припомняме, Момчил Милчев, Иво Тилков и Джоно Младенов са обвинени в това, че около 20 часа на 9 ноември съвсем съзнателно са нападнали 28-годишният български гражданин от турски произход в района на улица „Пиротска" в столицата и са му нанесли побой.

Метин остава в критично състояние, като за това потвърди и прокурорът по делото Детелина Йотова преди днешното заседание.

Мотивът на съда е, че съществува опасност младежите да извършат повторно престъпление, ако останат извън решетките.

Изправени пред съда преди да чуят решението обвиняемите помолиха да им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, каквато поиска и защитата им.

По време на заседанието стана ясно, че тримата са употребили огромно количество алкохол, тъй като в следобедните часове на фаталния 9 ноември са били на запой в столично заведение.
Все още не са готови окончателните експертизи за наличието на алкохол и наркотични вещества в кръвта на задържаните младежи.

Преди началото на заседанието прокурор Йотова обясни пред журналисти, че има свидетели, които са били на мястото на инцидента и ясно са описали на разследващите какво точно се е случило. В показанията си те не са посочили нападателите да са имали провокации от странна на нищо не подозиращия Метин.

Прокурор Детелина Йотова категорично заяви, че нападението над Метин не е било предварително организирано и тримата обвиняеми са го направили по хулигански подбуди.
Йотова не направи връзка между жестокия побой и турския произход на жертвата и прокуратурата няма данни за това дали биячите са скинари, каквато информация се появи по-рано в медиите.

Следващото заседание на Софийски градски съд срещу нападателите на Метин ще е на 21 ноември от 10 часа.