Малкият Христо е излязъл от кома. Това потвърди за News.bg говорителят на „Пирогов"  Мария Пойразова. Момченцето е излязло от комата тази сутрин. Детето е контактно и на самостоятелно дишане.

Припомняме, 3-годишното дете бе пребито жестоко от двама 18-годишни младежи - Александър Донов и Патрик Първев. Те били наети от майката на Христо, за да се грижат за него, докато тя е на работа в чужбина. Детето бе прието по спешност в „Пирогов" в понеделник вечерта. То бе в кома и с опасност за живота. По тялото му бяха открити множество синини. Христо имаше и мозъчен кръвоизлив. Той бе опериран.

Веднага щом разбрала за случилото се с детето й, майката се завърнала у нас.

От „Пирогов" поясняват, че на детето са направени подробни високоспециализирани изследвания. След тях неврохирурзите и анестезиолозите са преценили, че може да бъде спряно седирането на Христо.

Момченцето е в съзнание, след като е извадено от медикаментозната кома. То е осъществило контакт с майка си.

Малчуганът остава за наблюдение в реанимацията. След това ще бъде прехвърлен в неврохирургията.

Междувременно Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Александър и Патрик. Те са обвинени в опит за убийството на детето. Двамата дори снимали как бият 3-годишното момченце.

Пред БГНЕС близки на майката на Христо - Невена Велинска, споделили, че първите думи на малчугана били „Мама, мама". Той вече се е видял с майка си.

Втора операция не се планира.