Софийската окръжна прокуратура привлече към наказателна отговорност сръбски гражданин. Мъжът е с повдигнато обвинение за трафик на наркотици, съобщават от прокуратурата.

На 04.09.2024 г. на ГКПП Калотина на трасе "Входящи тежкотоварни МПС" пристигнал товарен автомобил със сръбски регистрационни номера. Водачът, сръбски гражданин, представил документи за превоз на транзитни стоки. Митническите инспектори обаче се усъмнили в тяхната коректност.

При последвалата физическа проверка на камиона митническите служители открили сред декларираната стока 3 кашона, плътно увити в прозрачно фолио. При отварянето им било установено, че същите съдържат 20 пакета зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест показал, че веществото е марихуана. Общото тегло на откритата дрога е 21, 6 кг.

С постановление на прокурор от Софийска окръжна прокуратура водачът на превозното средство С.Ю. е задържан за срок до 72 часа и привлечен в качеството на обвиняем. Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се водят действия по разследване по досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество - престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Предадоха на съд швед, прекарвал нелегално мигранти през България

Предадоха на съд швед, прекарвал нелегално мигранти през България

В съда е внесено искане за задържането му под стража