Във варненската съдебна охрана около 8:00 ч. тази сутрин са се предали двамата обвинени за убийството на студента Мартин Борилски - Георги Желязков и Стоян Стоичков.

Двамата са отишли в дирекция "Съдебна охрана" заедно с адвокат Борислав Желязков. В момента Георги Желязков и Стоян Стоичков се намират във Варненския затвор.

От Окръжния съд във Варна припомниха, че след обявяване на присъдите на двамата, Великотърновският апелативен съд изрично е постановил двамата да излежават присъдата си във Варненския затвор.

Припомняме, на 4 февруари Апелативният съд постанови общо 36 години затвор за Георги Желязков и Стоян Стоичков от Варна като виновни за убийството на 24-годишния Мартин Борилски в Париж.

Съдът наложи на двамата мярка за неотклонение "задържане под стража" и разпореди те да бъдат приведени във Варненския затвор.
Присъдите обаче бяха произнесени в отсъствието на подсъдимите, а техните адвокати обявиха, че заради падналия сняг те са закъсали с колата в областта.

Дни по-късно Стоичков и Желязков бяха обявени за общодържавно издирване.

Припомняме, делото стана скандално известно, покрай оправдателните присъди на двамата подсъдими и постоянното разтакаване по съдебни инстанции.

Това принуди френският посланик у нас Етиен дьо Понсен да наруши етикета на дипломацията и принципът за ненамеса във вътрешните работи и признаване на обективността на съда, и да изкаже рядка и остра критика на съдебната система.
След това във Франция бе предизвикан паралелен процес.