Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша кандидатите за директор на Националната следствена служба на 6 декември 2017 г. от 13.30 часа.
Решението бе взето днес на заседание на прокурорската колегия към ВСС.

Процедурата за избор на директор на НСлС бе открита през октомври тази година, като единственият участник в нея е Борислав Сарафов - заместник на главния прокурор при ВКП.

Кандидатурата на Борислав Сарафов бе предложена от Евгени Диков, Пламена Цветанова, Пламен Найденов, Даниела Машева, членове на Прокурорската колегия, и подкрепена и от главния прокурор Сотир Цацаров.

Заличиха кандидатурата на Борислав Сарафов за член ВСС

Заличиха кандидатурата на Борислав Сарафов за член ВСС

Кандидатурата му бе издигната на 27 март от 31 прокурори

До 28.11.2017 г. Комисията по атестирането и конкурсите и Комисия "Професионална етика" към Прокурорската колегия трябва да изготвят доклади за нравствените и професионалните качества на кандидата, които ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС.

Към момента няма предоставени становища за професионалните и нравствени качества на кандидата, както и въпроси, които да му бъдат зададени при изслушването, съобщават още от ВСС.
Становища и въпроси могат да бъдат предоставяни не по-късно от 7 дни преди изслушването на Сарафов - в срок до 30.11. 2017 г.

Припомняме, мястото на директора на Националната следствена служба се освободи, когато Евгени Диков бе избран за член на новия Висш съдебен съвет от квотата на следователите през 20 май т.г. и той встъпи в новия състав на съдебния кадрови орган.