Пресконференция по повод научната конференция "От науката до леглото на болния - принципи на поведение при социално-значими заболявания в ежедневната практика" ще се проведе днес от 13 ч.в БТА, информира zdrave.net.

Конференцията се организира от Фондация "Академия-Кардиология" и Фондация "Логартис" и се провежда под патронажа на вицепрезидента на страната Ангел Марин.

Самата конференция ще се бъде официално открита утре от 9.00 часа в Национален дворец на Културата.

В днешната пресконференцията ще участват д-р Борислав Георгиев - главен асистент в Национална Кардиологична Болница, председател на Фондация "Академия-Кардиология"; д-р Корнелия Коцева - Империал Колидж, Лондон; доц. Нина Гочева - Национална Кардиологична Болница; Иван Батаклиев - председател на Фондация „Логартис".

Форумът ще продължи до 28 октомври. Това е третото поред издание на Научната конференция "От науката до леглото на болния".

Тази година участие в нея ще вземат40 от най-авторитетните български и чуждестранни лектори и над 2 000 делегати.
Това извежда ІІІ Научна конференция в ранг на най-масовото медицинско събитие за България през 2007 г.

Тази престижна позиция се дължи както на безупречната техническа организация, така и на характера и подбора на предлаганата научна информация.

На конференцията ще бъдат разгледани актуалните новости в централни за медицината теми, които вече са променили коренно възгледите за определени болестни състояния в света и тепърва ще променят прилаганите подходи в българската медицина, което практически ще се отрази върху качеството на живот на хиляди хора в България.