Омраза е причина за убийството от уикенда в софийския квартал "Павлово". 24-годишният син на жертвата е извършителят на тежкото престъпление.

Това стана ясно на брифинг в прокуратурата. Мъжът е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще иска мярка за задържане постоянен арест. До момента убиецът няма криминално минало с изключение на една хулиганска проява в тинейджърска възраст.

Убитият в "Павлово" - син на директорката на Йоан Матев?

Убитият в "Павлово" - син на директорката на Йоан Матев?

Жената, обвинявана, че е покрила убийството на Георги в Борисовата

Причината за убийството, както обясни административният ръководител на СГП, Емилия Русинова, са влошени семейни отношения - родителите му били разведени.

Младият мъж е употребил дрога в деня на престъплението. След убийството е изхвърлил в Боянската река дрехите си и оръжието на убийството.

Също така на брифинга стана ясно, че той е споделил с приятели, че ще убие баща си. Никой от приятелите на убиеца не е вярвал, че той действително е щял да нарани баща си.

Директорът на СДВР - старши комисар Ивайло Иванов обясни, че извършителят си е признал.

Разследващите решили, че престъплението е извършено от роднина, тъй като убитият е бил открит по бельо, което означава, че е отворил на близък.

51-годишен мъж е убит в дома си в столичния квартал "Павлово"

51-годишен мъж е убит в дома си в столичния квартал "Павлово"

Мъжът е с множество порезни рани

Припомняме, 51-годишен мъж бе открит мъртъв в събота в столичния квартал "Павлово". Тялото на мъжа беше намерено на частен адрес и по него е имало порезно-прободни рани. Предполагаше се, че той е починал от множество наранявания с нож.

Униформените отишли на адреса на 51-годишния мъж, след като негов приятел съобщил, че го е чакал повече от три часа за уговорена среща. Още първоначалните огледи са показали, че става въпрос за убийство. В началото основната версия, по която започна работата в столичната дирекция на вътрешните работи е, че става въпрос за битов инцидент.