Водят принудително свидетел за следващото заседание по делото срещу обвинения за подкуп катаджия Сашо Тръпков. Свидетелят Димитър Янков е бил редовно призован за днешното заседание, но не се яви. Затова Софийският градски съд (СГС) разпореди той да бъде доведен принудително за разпит.

Има проблем с явяването и на друг свидетел - Александър Крумов, който обаче не е призован до момента. Синът му е уведомил, че той е в Чехия и ще се завърне най-рано през месец май. Според дъщерята на Крумов пък той ще е в България през март.

На поредното заседание се яви само свидетелят Георги Апостолов, който е направил предварителната проверка по случая с Тръпков.

Припомняме, че през есента на 2014 г. Сашо Тръпков бе заснет от гражданин как взима подкуп от 20 лева. Видеото бе изпратено до една от националните телевизии. Той се сдоби с обвинение, че в качеството си на длъжностно лице - полицейски орган, е искал и получавал "дарове, които не му се следват", т.е. подкуп.

Второто обвинение спрямо Тръпков е, че е извършил лъжливо документиране в официален документ (престъпление по чл. 311, ал. 1, предлож. 1 от НК).

На свидетеля Георги Апостолов и друг негов колега - Иво Кирилов, било разпоредено да проверят случая, след като по телевизията били излъчени любителските кадри. Той отишъл на мястото - по негови спомени било в столичния квартал "Борово". Установил блока и апартамента, откъдето е заснето видеото. Разговарял с мъжа, който е документирал спирането на автомобилите. Въпросният мъж свалил на личната флашка на Апостолов кадрите. Впоследствие Апостолов му занесъл и служебни дискове, на които също му били записани файловете. Георги Апостолов приложил дисковете в папка към материалите по случая.

Адвокатът на Тръпков поиска на следващото заседание да бъде разпитан и Иво Кирилов, тъй като той също е участвал в проверката. Съдът уважи искането на защитата и отложи делото за 28 март.