Боян Станков - Расате не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси. Целта е била да му се връчи призовка за предявяване на постановление за привличането му като обвиняем.

След като вчера главният прокурор поиска имунитета на Боян Станков, ЦИК вечерта взе решение и го предаде на разследването за нападението на Общностен център в неделя вечерта.

Нападнаха ЛГБТИ център в София

Нападнаха ЛГБТИ център в София

Пострадала твърди, че е бита от Боян Расате

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия, заявяват от обвинението. Постановлението е за привличането на Станков в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Досъдебното производство е образувано за съучастие с други неустановени лица.

На Боян Расате не му пречи на убежденията, че няма имунитет

На Боян Расате не му пречи на убежденията, че няма имунитет

Той нито потвърди, нито отрече участието си в погрома над ЛГБТИ центъра

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.