Прокуратурата ще поиска най-тежкото възможно наказание и мярка за задържане на двамата млади мъже, които бяха арестувани за убийството на жена в Харманли.

Припомняме, в понеделник от случаен минувач бе открита мъртва жена в тревната площ на разграден празен парцел на ул. "Васил Левски".

Задържани са двама млади мъже за убийството на 53-годишната жена от Харманли. 18-годишен и 22-годишен, без криминалистични регистрации до момента и неосъждани.

Задържаха двама младежи за убийство на 53-годишна от Харманли

Задържаха двама младежи за убийство на 53-годишна от Харманли

Жертвата и задържаните са свързани заради алкохол и наркотици

Въпреки това от прокуратурата ще поискат най-тежката мярка за неотклонение и най-тежката присъда, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Те са обвинени блудство и жесток побой над жената. Не е установено да е имало изнасилване, но Арнаудова посочи, че целта е било удовлетворение на полово желание без съвкупление.

Смъртта е настъпила вследствие на множество удари по главата и тежко черепно-мозъчна травма. Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Съдебният лекар констатира множество наранявания по главата.

По информация на БТВ жертвата и задържаните са свързани и се познавали заради алкохол и наркотици. Връзката не бе потвърдена от Румяна Арнаудова.

Разследват убийството на 53-годишна жена в Харманли

Разследват убийството на 53-годишна жена в Харманли

Жертвата е била с множество наранявания по главата