Прокуратурата иска постоянен арест за задържания за убийството на 16-годишния младеж в столичния кв. "Димитър Миленков", съобщиха от държавното обвинение.

От Софийската градска прокуратура ще протестират мярката за неотклонение "домашен арест" на мъжа, обвинен за смъртта на шестнадесетгодишен младеж в столичния квартал "Димитър Миленков". Обвиняемият има 3 присъди преди този случай. На днешното заседание състав на Софийски градски съд не е приел доводите, изложени в искането на Софийска градска прокуратура за постоянен арест на А.Г., обвинен за убийството.

Разследват убийство на 16-годишен в столичния кв. "Димитър Миленков"

Разследват убийство на 16-годишен в столичния кв. "Димитър Миленков"

Арестуван е 28-годишен

Прокурорът се мотивира със съпричастност на обвиняемия А.Г. към убийството - тежко умишлено престъпление, както и реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Обвиняемият е предлагал пари на петима свидетели, за да излъжат, че кон е ритнал починалото момче, а не че той го е ударил в гърдите. Въпреки доводите на прокуратурата, съдът е приел, че няма опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и го е оставил под домашен арест.

От Софийска градска прокуратура подготвят протест с искане за постоянен арест. Разследването продължава.

Установиха как е убит 16-годишният в кв. „Димитър Миленков“

Установиха как е убит 16-годишният в кв. „Димитър Миленков“

Обвинен за убийството е 28-годишен с 3 присъди