Постоянен арест за обвинения в четворното убийство поискаха от Шуменската окръжна прокуратура. Искането бе внесено в Шуменския окръжен съд, съобщиха от прокуратурата.

Четири трупа откриха в къща в Каспичан
Обновена

Четири трупа откриха в къща в Каспичан

Жертвите са майка и баща и техните син и дъщеря

63-годишният Петър П. е обвиняем за четворното убийство на семейство в Каспичан, което бе разкрито на 26 септември. Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин. Обвиняемият Петър е син на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите син и дъщеря.

На обвиняемия Петър П. е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен начин и с особена жестокост. По това обвинение може да получи затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Роднински спор в основата на четворното убийство в Каспичан

Роднински спор в основата на четворното убийство в Каспичан

Убити са членовете на едно семейство

Мотивът на магистратите е, че 63-годишният Петър П. е вероятният извършител на умишленото убийство на четири лица и има опасност да се укрие.

Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебномедицинска експертиза на 63-годишния обвиняем. Оръжието на престъплението - брадва с 35-сантиметрова дръжка, с която той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите, е иззета от къщата. Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж.

Убиецът от Каспичан вече осъждан за опит за убийство

Убиецът от Каспичан вече осъждан за опит за убийство

Прокуратурата повдигна обвинение спрямо мъжа, той направил самопризнания

Обвиненият в квалифицираното умишлено убийство е осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.