Показания пред съдия даде един от основните свидетели по делото „Октопод" Георги Цветанов, за когото се твърди, че е бил заплашван и бит от Алексей Петров.

Да изслуша показанията му в съдебна зала дойде и самият Петров. Разпитът се води при закрити врата.

След като показанията на свидетеля бяха изслушани, Алексей Петров заяви, че не се притеснява от казаното от Георги Цветанов.

„Всичко, което е манипулирано и режисирано от прокуратурата, Цветанов го потвърди", каза Алексей Петров. Той обясни, че свидетелят е чел показанията си от листове, които е носел със себе си.

Наблюдаващият прокурор Цветлозар Костов обаче отрече тези твърдения на Алексей Петров. "Всеки има право да си води бележки", подчерта Костов.
Той бе категоричен, че свидетелят си е отбелязвал неща, а не е дошъл с готов сценарий.

Попитан кое е наложило разпита днес на Георги Цветанов, прокурор Костов отговори: „За да закрепим показанията."

Припомняме, бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров се намира в ареста по обвинение за създаване и ръководене на организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.
Операцията на МВР и прокуратурата стана известна с името "Октопод".
Преди това обаче името на Алексей Петров нашумя, когато той предаде мистериозен доклад на ДАНС на премиера Бойко Борисов.