В едномесечен срок ВКС ще се произнесе по дело на Крокодилите отново за магистрални грабежи и опит за убийство на полицейски служител.

Прокурорът заяви пред съда, че има съществени процесуални нарушения, допуснати от Апелативния съд при определяне на оправдателна присъда на Евгени (Гейзо) и Емил (Кроки) Милеви и Калоян Бацов.

Според обвинението има категорични доказателства за вината на тримата - свидетелски показания, включително и на защитени свидетели, както и СРС-та.

Според държавното обвинение първата инстанция СОС е постановил правилната присъда на база на доказателствата по делото, а именно осъдителна присъда.

Прокурорът изтъкна, че докато групата е била в ареста не е имало магистрални грабежи. Инкриминираният период обхваща 2004 г. Адвокатите поискаха оправдателна присъда - такава, каква постановява СОС.

Не са събрани достатъчно доказателства, че тримата са автори на грабежите от този период нито на ниво досъдебно производство, нито на двете съдебни инстанции, заяви адвокатът на братя Милеви - Стойко Бърборски.

След съдебното заседание той обясни, че доказателствата, с които разполага прокуратурата са събрани през 2002 г.

Като доказателства по делото са представени маски, с които са извършвани грабежите.
„Всеки гражданин има такива вещи", категоричен е адвокат Бърборски.
Той подчерта, че тези доказателства не са открити в домовете на подсъдимите, а са намерени в домовете на техни близки. „Дори не е доказано, че това са техни вещи", допълни адвокатът.

Емил Милев днес не се яви пред ВКС. Адвокат Бърборски поиска днес делото да не се гледа именно заради отсъствието на клиента му. Бърборски заяви, че не знае защо Кроки не се е явил днес.

Съдът обаче даде ход на делото, въпреки отсъствието на Емил Милев с мотива, че той е бил уведомен за днешното заседание.
„Факт е, че той се укрива и като негов защитник аз не знам къде е", призна адвокат Стойко Бърборски.

В момента Гейзо е в ареста и срещу него има повдигнато обвинение за използване на фалшив паспорт. Той бе задържан на ГКПП „Калотина" в края на миналата година.

Срещу него се води и разследване за участие в магистралния грабеж, при който беше убит Димитър Митрев - Богровеца. Брат му - Кроки е сред заподозрените и все още се издирва от полицията.

Евгени Милев-Гейзо беше арестуван на пункт "Калотина" часа на 19 декември.

При ареста Евгени Милев - Гейзо, който твърдеше, че по време на инцидента на автомагистрала "Тракия" е бил извън България, не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията при задържането си.

Тогава МВР обяви двамата братя Емил Милев - Кроки и Евгени Милев - Гейзо за инцидента на магистрала „Тракия".