Окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева подборно ще се запознае с изказването на учителката Калина Ганчева.

Едва след това прокуратурата ще прецени дали тя ще бъде официално призована по случая „Белнейски".

Припомняме, вчера Калина Янева обяви, че е готова да даде показания, ако бъде редовно призована.  

Ще бъде разпитан всеки един, който разполага с факти за убийството на сестрите Белнейски", каза още прокурорът, цитиран от БНР.

Тя потвърди, че Калина Янева е дала доброволно показания в полицията преди три години. Прокурорът обаче не се ангажира с коментира дали разказът на Янева отговаря на истината или не.

Учителката твърди, че сестрите Росица и Христина са убити в Пазарджик и че е видяла как двете момичета са оказали съпротива при опита да бъдат вкарани в къща на ул "Граф Игнатиев". Според разказа й, Лазар Колев има около 30-годишен съучастник.

Два дни по- късно тя е видяла как двамата мъже се опитвали да затворят багажника на автомобила, в който били труповете на сестрите.

Майката на убитите момичета Фани Белнейска потвърди, че е запозната с разказа на Янева, но той е бил отхвърлен още по време на първоначалното разследване от полицията.

Стоя зад думите си и очаквам Лазар Колев сам да назове съучастника си", каза още Калина Янева. Тя посочи, че не се страхува за живота си.
Директорът на полицията в Пазарджик Емил Ганчев каза, че за момента няма получен сигнал, че животът на Янева е в опасност.

Също вчера Лазар Колев обяви гладна стачка, тъй като е задържан, според него неправомерно, твърде дълго време в ареста.