До 16 февруари е удължен срокът за внасяне на обвинителен акт срещу бившия премиер Сергей Станишев, коментира градският прокурор Николай Кокинов.

Предстоят да бъдат предявени още секретни материали, касаещи процедура по обявяване на един документ за секретен. След като бъдат предявени получените материали от ДКСИ, тогава ще приключи разследването.

Във връзка с подобно разследване - срещу финансовия министър Симеон Дянков, Николай Кокинов отбеляза, че има субективен елемент, тъй като едно от вещите лица е починало. Сега ще се издирва специалист финансист, който има допуск до работа с документи, представляващи държавна тайна.

Кокинов отбеляза, че все още няма разкрит извършител на убийството на Боби Цанков - застрелян в София преди година. Градският прокурор сподели, че очаква МВР да открие извършителя, като след това прокуратурата да му повдигне обвинение.

Кокинов уточни, че е разговарял с прокурор Божидар Джамбазов за случая с бебето от Горна Оряховица, тъй като Джамбазов е проверил на място цялата документация. Джамбазов е поел ангажимент и е посочил, че до края на месеца би трябвало да приключи проверката по случая.