Софийска градска прокуратура (СГП) е повдигнала обвинение на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда на пешеходец.

Обвинението е за престъпление по чл. 343, ал.1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Припомняме, в началото на февруари месец тази година главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му като народен представител за възбуждане на наказателно преследване за престъпление от общ характер.

Няколко дни преди това (на 02.10.2015 г.) около 19.50 часа в гр. Троян на кръстовището между ул. „Васил Левски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, Иван Миховски бутна с автомобила си "Мерцедес  С 350“ пешеходка. Жената е пресичала пътното платно, но Миховски не намалил скоростта на движение на автомобила и я блъснал.

Според обвинението депутатът е причинил средна телесна повреда на жената, като тя е била с трайно затруднение на движението на десния крак за около 2-3 месеца.

Тестът с дрегер на Миховски отчел положителен резултат - 0.48 промила. На Иван Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02.10.2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.