Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишната Надежда В. и 43-годишният Мехмед М. за заблудата, че развалят т.нар. магия срещу парична облага.

"В условията на продължавано престъпление с цел да набавят за себе си имотна облага са поддържали у някого заблуждение и с това са причинили другиму имотна вреда – престъпление", гласи обвинението, според което двамата могат да получат от една до 6 години лишаване от свобода.

Надежда и Мехмед са предадени на съд за това, че от 8 октомври до 14 октомври 2014 г. и на 3 ноември 2014 г. в село Габарево, община Павел баня, на два пъти са заблудили 63-годишната Е.В., че ще разрешат проблемите със сина й и ще развалят направените магии на дъщеря й, зет й и внуците. През това време Надежда и Мехмед са измъкнали от жената общо 5 920 лева. 

Началото на измамата започва през септември 2014 г., когато Е.В. прочела обява във вестник за ясновидка, която уж разваля магии и въздейства енергийно от разстояние. Жената позвънила на посочения в обявата телефон и при разговора била убедена, че по този начин щели да бъдат решени проблемите в семейството й.

Възрастната жена на два пъти изпращала исканите от обвиняемите парични суми, като общият размер на сумата бил 5 920 лева.

Жената така била подведена, че освен да се обажда на Надежда, трябвало да звъни и на Мехмед М. Двамата я убеждавали, че проблемите в семейството й са големи и за да й се помогне следва да се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките й ще умрат. Целта на обвиняемите била да получат парични суми.

Обвиняемите са с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лв., за всеки един от тях.