Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу бившия председател на съдийската комисия на БФС Борислав Александров.

Обвиненията касаят злоупотреба с власт. Александров се опитал да подтикне съдии от родното футболно първенство към тенденциозно съдийство.

В 3 от мачовете, за които Александров се опитвал да се намеси, се касае за тенденциозно съдийство в полза на „Беласица Петрич".

Нито един от разпитваните от прокуратурата съдии обаче не е признал, че е манипулирал изхода на някой мач под натиска над Александров.

Mеждувременно днес повдигнаха нови обвинения срещу бившият зам.-председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Иван Леков.

Според наблюдаващия прокурор Боряна Бецова Леков е въвел в заблуждение международния футболен съдия Антон Генов и чрез него е събирал суми от международните съдии за посрещането на световноизвестните рефери Пиер Луиджи Пайрето и неговият колега от Белгия Алексис Поне.

Леков е събирал по 1000 лв. от главните международни съдии и по 700 от асистентите и по този начин е събрал сумата от 7800 лв.

Леков обаче изрично е споменал имена на международни съдии, от които да не се събират пари, сред които и Димитър Димитров - Каубоя.

В действителност прокуратурата установила, че разходите за посещението на двамата рефери са поети от БФС и са в размер на 3000 лв.

Бецова съобщи, че по другото обвинение срещу Леков - по скандала с рефера Христо Ристосков, все още се очакват материалите от УЕФА.

Към момента не са събрани данни, които да предполагат повдигане на обвинения не само срещу председателят на БФС Борислав Михайлов, но и срещу други лица.