Прокуратурата в Бяла Слатина днес повдигна обвинение срещу 17-годишния Мартин Чоков, син на кмета на село Галиче Ценко Чоков. Мартин е обвинен нанасяне на средна телесна повреда на Милен Крумов от с. Галиче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

След 02:00 часа на 29 март т.г. в град Бяла Слатина, обл. Враца, Мартин се е сбил с Милен Крумов и му е избил два горни зъба.

Деянието на Чоков е съставомерно по чл. 131 ал.1 т. 12, пр. Първо, вр. чл.129, ал.2, пр.З, ал.2 вр. , ал. 1 вр. чл.63, ал.1, т.З от НК.

Както съобщихме, през миналата седмица цигани от Галиче алармираха, че децата им са системно подлагани на тормоз кметския син и дори ги спряха от училище.

Тогава от Регионалния образователен инспекторат съобщиха, че от днес, понеделник, започват проверка в училище "Христо Ботев" в Галиче. Ще бъде направена и анонимна анкета за случаи на насилие в училището, каза началникът на инспектората Галина Евденова.

Евденова съобщи още, че инспекторатът разполага с доклад от директора за възникнал инцидент между сина на кмета, който е ученик в училището от десети клас, и ученик от седми клас, като инцидентът се е състоял в обидни думи, използване на нецензурни изрази.

От инспектората заявиха, че Мартин ще бъде привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда на момче от селото.