Обвиниха пациента, пребил лекарския екип, който го е спасил, съобщиха от районната прокуратура на София.

Шефове на МВР и „Пирогов” обсъждат сигурността на лекарите

Шефове на МВР и „Пирогов” обсъждат сигурността на лекарите

Да се приложи цялата строгост на закона, иска Петър Москов

Часове, след като лекарите от Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" излязоха на протест срещу насилието над лекари в Софийската районна прокуратура привлякоха като обвиняем Младен Миладинов.

На 11 септември 2016 година около 04:30 часа, след като му извършили оперативна манипулация в "Пирогов", той е проявил агресия към лекуващия го медицински екип.

Пироговци протестират след побой в болницата
Обновена

Пироговци протестират след побой в болницата

Пиян пациент ударил лекар и счупил носа на медицинска сестра

Миладинов е счупил лицева кост на медицинската сестра К. С. Според чл. 131, ал. 2, т. 3 Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години.

Младен Миладинов вече има едно предходно осъждане – за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 Наказателния кодекс за управление на автомобил след употреба на алкохол. За това е бил с наказание "Пробация", с присъда влязла в сила на 03 септември 2012 г. 

По настоящото досъдебно производство на Миладинов е определена мярка за неотклонение "подписка". В хода на разследването, което ще приключи в максимално кратък срок, предстои разпит на свидетели, както и изготвяне на необходимите експертизи.