Прокуратурата разследва инцидента, предизвикан от ученика в столичната гимназия по туризъм. Води се разследване за нанасяне на лека телесна повреда на учител и за хулиганство.

По двете обвинения ученикът може да бъде осъден съответно на до три години и две години затвор или пробация.

Към момента седемнадесетгодишният М.Ц. се намира с мярка неотклонение "Наздор на инспектор при детска педагогическа стая", съобщават от прокуратурата.

Припомняме, вчера седемнадесетгодишният ученик нахлу в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, започна да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята преподаватели. Ученикът изрита преподавателката си по етика и право и хвърли стол по нея. Учителката е получила лека телесна повреда, според експертизата на прокуратурата.

Сезират прокуратурата за побой над учител от ученик в София

Сезират прокуратурата за побой над учител от ученик в София

16-годишният ще бъде разпитан с родител и инспектор от Детска педагогическа стая

По предварителна информация агресията на ученика се дължи на стреса му във връзка със завършването на учебната година. Той имал слаба оценка именно по предмета Етика и право.
По време на инцидента един от родителите на побойника се е намирал в училището, извикан за среща с класния ръководител именно във връзка с поведението на детето си.

Днес са му повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му /чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК/, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" до три години, и хулиганство /чл. 325, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК/, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.